Huurinformatie

Als u een paardentrailer huurt dan moet u weten hoe de paardentrailer op de juiste manier ingezet moet worden. Om misverstanden te voorkomen is onderstaand gebruiksinstructie gemaakt. Mochten er hierover nog onduidelijkheden zijn dan dient u dit bij ons aan te geven tijdens het online reserveren.

Verhuurvoorwaarden

Ook is het belangrijk om vooraf het huren de verhuurvoorwoorden te hebben gelezen, deze kunt u hier inzien.

Gebruikersinstructie

Als u een paardentrailer huurt dan moet u weten hoe de paardentrailer op de juiste manier ingezet moet worden. Om misverstanden te voorkomen is onderstaand gebruiksinstructie gemaakt. Mochten er hierover nog onduidelijkheden zijn dan dient u dit bij ons aan te geven tijdens het online reserveren.

Het aankoppelen

1. De disselslot ontgrendelenDe sleuteltjes van het trailerslot vindt u in de sleutelkluis, binnenin de trailer. De code hiervan ontvangt u bij bevestiging van de reservering.
Vergeet niet het sleuteltje direct weer in de sleutelkluis te leggen na gebruik!
2. De voertuigen bij elkaar brengenHet trekkend voertuig naar de paardentrailer rijden of de paardentrailer handmatig naar het trekkende voertuig brengen (dan wel eerst de handrem van de paardentrailer er even afhalen).
3. De koppeling juist om de kogel zettenDit is te controleren door het onderstaande:
– Door de neuswiel omlaag te draaien. Als de auto mee omhoog komt dan zit de koppeling goed vast;
– Afhankelijk van de type koppeling zit het pijltje in de ‘’plus’’ en/of is de groene kleur duidelijk zichtbaar;
– Als er geen pijltjes of kleuren aanwezig zijn om dit te controleren dan is het neuswiel omlaag draaien als controlemiddel aan te raden.
4. Het neuswiel volledig omhoog brengenHet neuswiel dient omhoog te zijn gedraaid als je gaat rijden. Op een gegeven moment kun je niet meer verder draaien en het omhoog krijgen. Het neuswiel is dan geborgd. Het mag nooit de grond kunnen raken tijdens het rijden (dus ook niet tijdens het rijden over hobbels)
5. De hulpkoppeling juist bevestigen


– De hulpkoppeling of losbreekreminrichting mag absoluut niet als een lus om de kogel worden gelegd! Het moet met de auto verbonden worden. Dit door de karabijnhaak van de kabel aan de auto vast te klikken;
– De kabel mag niet op de grond slepen, maar ook niet strak bevestigd zijn; De trailer moet goed achter het trekkende voertuig kunnen bewegen zonder dat de kabel strak komt te staan.

Waarom is een breekkabel nou belangrijk? Hier meer uitleg: https://youtu.be/snrmm-ZfiG8
6. De tussenkabel goed aansluiten en de lampen controleren– Zorg dat de aansluiting met het trekkend voertuig klopt: 13-polig versus 13-polig of 7-polig versus 7-polig. Is de stekker van de paardentrailer 7-polig en sluit dit niet aan op die van de auto (of vice versa)? Gebruik dan een verloopstekker: deze vindt u in de toolbox binnen in de paardentrailer;
– De stekker moet goed vastzitten, het mag niet los komen tijdens het rijden;
– De lampen van de paardentrailer gaan aan nadat de kabel is aangesloten (wanneer de lampen van het trekkend voertuig aanstaan); Controleer nu of alle lampen werken.

Het rijden met de paardentrailer

Zorg dat het aankoppelen volledig juist is uitgevoerdZie bovenstaand tabel. Weet zeker dat alle verlichting volledig werkt vooraf het wegrijden: richtingaanwijzers, remlichten, achterlichten, kentekenplaatverlichting etc.
Houdt u aan de snelheidsregelsDe snelheid waarmee gereden mag worden mag niet meer zijn dan de aangegeven snelheid. Met een paardentrailer mag echter nooit meer dan 90 km/h gereden worden.

Laden en lossen met de paardentrailer

1. Open de klep en draai de haken van de klep naar binnenVooraf het laden van een paard of pony moeten de haken van de klep naar binnen gedraaid worden . Hier kan dan niet per ongeluk op worden gestaan of anderzijds worden beschadigt.
2. Aan de juiste kant ladenWanneer er gereden gaat worden met een 2-paards trailer, maar slechts één paard geladen gaat worden, laadt het paard dan het liefst aan de linkerzijde. Wanneer de paardentrailer onverhoopt in de berm mocht komen, dan blijft de paardentrailer door het tegengewicht stabieler.
3. Samen laden en lossenLaadt en los het paard het liefst met twee personen: één begeleid het paard in de paardentrailer en zet het paard vast wanneer de achterste stang vast zit (de ander zet de stang vast).
Eveneens met het uitladen: zorg dat het paard niet vaststaat als de stang los is. Dus eerst het paard losmaken, dan de achterste stang loshalen.
4. De paardentrailer afsluitenControleer of de klep goed gesloten is, maar ook het kleine deurtje.
5. Weet zeker dat u niet overlaadLaad nooit meer dan is toegestaan. U kunt deze informatie terugvinden op de pagina van elke huurtrailer.

De paardentrailer inleveren en afkoppelen

1. Haal uw eigen spullen uit de paardentrailerZoals halstertouwen, hooinetten et cetera.
2. Maak de paardentrailer schoon van binnenVerwijder strooisel en mest, veeg de paardentrailer daarna van binnen schoon, en indien mogelijk spoel de trailer goed na met een paar emmers water (het helpt als de trailer van voren iets omhoog wordt gezet).
3. Zorg dat alle paardentrailerspullen terugkomenControleer of alle spullen van de paardentrailer mee terug komen naar verhuurder!

Denk hierbij aan:
– Losse stangen;
– Het kentekenkaart;
– Verloopstekker;
– De sleutels;
– Zadelkast;
– Opstijghulp;
– Camerascherm;
– Et cetera.
4. Breng de paardentrailer terug naar de verhuurderDit doet u binnen het aangegeven tijdslot. De tijden vindt u terug in de bevestigings e-mail die u ontvangt per boeking.
5. Afkoppelen van de paardentrailerHoudt de eerdere instructie (omgekeerd) aan, namelijk:
1. Tussenkabel (stekker) losmaken;
2. Hulpkoppeling losmaken;
3. Paardentrailer op de handrem zetten;
4. Neuswiel omlaag brengen;
5. Koppeling van de kogel afhalen;
6. Disselslot op slot zetten en de disselslot-sleutel terug in de sleutelkluis leggen.

Bij te huren spullen (trailerafhankelijk)

TrailercameraHet beeldscherm wordt in de auto geplaatst tegen de vooruit (zoals een navigatiesysteem) en de autolader dient alleen nog aangesloten te worden. Na het indrukken van de aan/uit knop (t.h.v. de stekker) en het aanzetten van de autolampen is er direct beeld!
Verrijdbare zadelkastMaak de zadelkast in de paardentrailer los (onthoudt goed hoe het heeft vastgezeten), rol het naar uw paardenspullen en laadt dit in de zadelkast. Daarna rolt u de zadelkast weer terug naar de paardentrailer en zet het weer goed vast! Vice versa.
ScheidingsrekBelangrijk: Hang geen spullen aan het rek! Eveneens er niets aan vastmaken. Het is alleen bedoelt als scheiding tussen de paardenhoofden, en mag dus niet belast worden.
Inklapbare opstapMaak de opstap los in de paardentrailer (onthoudt goed hoe het heeft vastgezeten). U klapt het daarna uit en het is direct inzetbaar: door het lichaamsgewicht gaat de opstap automatisch ”op slot”. Na gebruik weer vastzetten in de paardentrailer.

Verzorgingspunten bij het shortleasen

Regelmatig bandenspanning en staat van de banden nakijkenControleer de bandenspanning koud, dus niet na een rit. De maximale bandenspanning kunt u terugvinden op de pagina van elke huurpaardentrailer.
Regelmatig de staat van de kabels nakijkenDe kabels mogen niet vervormd, gescheurd, gebroken of flink beschadigd zijn.
Controleer regelmatig of alle verlichting het nog doetDenk hierbij aan:
– Richtingaanwijzers
– Remlichten
– Statische verlichting
– Etc.
Vloer van de paardentrailer schoon houdenNa elk transport de paardentrailer van binnen reinigen: verwijder strooisel en mest, veeg de paardentrailer daarna van binnen schoon, en indien mogelijk spoel de trailer goed na met een paar emmers water (het helpt als de trailer van voren iets omhoog wordt gezet).

Onder voorbehoud van wijzigingen en (type-)fouten.